Aromatyczny bulion warzywny z jarmużem i marchewką. Z dedykacją dla Pitty, która stopniowo podnosi się w Naturze, gdy nadchodzi lato. 

Potrzebujesz:

– 3 marchewki

– 1 pora

– 1 cebulę

– 1 selera

– 1 pietruszkę

– 5 liści jarmużu (lub więcej, jeśli lubisz)

– zielona natka pietruszki

– przyprawy: kurkuma, sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy koper włoski 

– 2 łyżki oleju słonecznikowego

 Ugotuj bulion warzywny. Cebulę przekrój na pół i połóż na ogniu, żeby się zabrązowiła. Zostaw w nim pokrojoną w talarki marchewkę i dodaj liście jarmużu. Dodaj przyprawy i zagotuj liście staną się miękkie. Na koniec posyp świeżą natką pietruszki. 

A jeśli masz chęć przeczytać coś jeszcze…