fbpx

 

Takiej formy nauki ajurgotowania nie znajdziesz nigdzie indziej! 

TRENING

Moje pierwsze

kroki w Ajurkuchni

Zacznij gotować w zgodzie ze sobą

i wejdź na ścieżkę powrotu do pełni zdrowia

To unikalny Trening łączący merytoryczną wiedzę
z praktyką Ajurwedy w polskim klimacie.

A wszystko po to, żebyś odzyskała wewnętrzną równowagę
i poczuła się lepiej, stawiając z lekkością pierwsze kroki
w ajurwedyjskim gotowaniu.

Takiej formy nauki ajurgotowania nie znajdziesz nigdzie indziej! 

TRENING

Moje pierwsze

kroki w Ajurkuchni

Zacznij gotować w zgodzie ze sobą
i wejdź na ścieżkę powrotu do pełni zdrowia

To unikalny Trening łączący merytoryczną wiedzę
z praktyką Ajurwedy w polskim klimacie

A wszystko po to, żebyś odzyskała wewnętrzną równowagę
i poczuła się lepiej, stawiając z lekkością pierwsze kroki
w ajurwedyjskim gotowaniu.

Widzisz w tym siebie? 

u

Chcesz zadbać o zdrowie swoje i swojej rodziny, bo nie służy Wam gotowanie, którego się nauczyłaś...

Gotujesz polskie potrawy, które są smaczne i bliskie Twojemu sercu, ale  często czujesz się po nich ociężała i senna. Chcesz Chcę spróbować czegoś innego, lepszego, ale za bardzo nie wiesz, jak się za to zabrać. I trafiłaś na Ajurwedę… jesteś zielona jak groszek cukrowy, ale chcesz dowiedzieć się więcej. Chciałabyś mieć jedno źródło wiedzy zamiast poszukiwań w książkach i Internecie.

u

Czujesz, że ajurwedyjska kuchnia to "to", ale z jakiegoś powodu wciąż się nie możesz za nią zabrać...

Poznałaś Ajurwedę już jakiś czas temu, ale w kuchni nadal się gubisz. Masz chaos w głowie. Nie umiesz sobie zaplanować menu, które będzie Cię wspierać i nie sprawi, że garkuchnia będzie jedynym, co robisz w życiu. 

u

Twoje nawyki żywieniowe wygrywają z rozsądkiem i ciężko Ci się pozbyć niezdrowych przyzwyczajeń...

 Zamiast się katować dietami lub wyrzutami sumienia, kiedy rozsądek przegra z łakomstwem cudownie byłoby znaleźć złoty środek, który pozwoli dbać zarówno o przyjemność jak i o zdrowie. Często wracasz głodna i chcesz szybko zjeść, więc wybierasz to, co już znasz. 

u

Jesteś teoretykiem książkowym, ale na razie bez większego doświadczenia w praktyce...

Masz wrażenie, że przeczytałaś już tyle książek, że sama mogłabyś uczyć teorii… ale brakowało Ci w nich pełnej wiedzy o tym, jak przyrządzać zdrowe posiłki i jak nauczyć się zdrowo gotować krok po kroku. Nie do końca w sumie wiesz, jak to wszystko ma wyglądać w codziennym życiu. Do tego czasami zalecenia w jednej książce wykluczają zalecenia z drugiej i ciężko Ci to wszystko poukładać. 

u

Czujesz się zagubiona w tym, jak gotować, żeby nie zaszkodzić sobie i rodzinie...

Gubisz się w tym, jak łączyć poszczególne składniki, a zapamiętanie co w danej chwili Ci służy totalnie Cię przerasta. Nie chcesz popełniać błędów w gotowaniu, które odbiją się później na zdrowiu i samopoczuciu Twoim i Twoich dzieci.

u

Masz problem z wymyślaniem zdrowych potraw, które zjedzą wszyscy domownicy...

Nie chcesz, żeby skończyło się tak, że będziesz gotować dwa obiady – osobny dla siebie, i dla rodziny. Niby wiesz trochę co i jak łączyć ze sobą, ale dania wychodzą niesmaczne i słyszysz: Dzięki, mamo, jednak nie jestem głodny… Do tego w kółko robisz to samo i chciałabyś to bardziej urozmaicić.

u

Nie wiesz, jak zastosować zasady Ajurwedy w rodzimej kuchni, a nie zawsze smakują Ci egzotyczne potrawy...

Od dawna chcesz nauczyć się ajurgotowania, ale bez konieczności używania przypraw z Indii, za którymi nie przepada Twoja rodzina. 

To normalne. Serio!

Zdradzę Ci sekret: gotowanie było dla mnie najtrudniejszą rzeczą w Ajurwedzie

Było to dla mnie tym trudniejsze, że nigdy nie miałam predyspozycji do zostania ajurwedyjską Magdą Gessler. Bardziej od gotowania lubię… jeść 😉 Nie przepadam za spędzaniem dużej ilości czasu w kuchni, więc moje gotowanie zawsze było szybkie i proste.

Dlatego, gdy widziałam w książkach długie, ajurwedyjskie przepisy z całą masą nieznanych mi składników to już było po gotowaniu.

Tym bardziej, że w sumie większość z nich smakowała… po indyjsku. I niby fajnie, ale w domu nikt nie chciał jeść tego, co ja, a ja sama też tęskniłam za smakami, które znam i niekoniecznie na okrągło chciałam jeść soczewicę 😉  

To sprawiało, że moje zrywy z ajurgotowaniem trwały krótko i po jakimś czasie wracałam do punktu wyjścia. Gotowałam to samo, co zawsze i wkurzałam się na siebie, że przecież miałam zacząć jeść zdrowiej. 

Z czasem odkryłam, że ten problem mają nie tylko kobiety, które zaczynają dopiero poznawać Ajurwedę, ale też konsultantki i terapeutki ajurwedyjskie (!) (niestety, praktycznego podejścia do gotowania i przyrządzania codziennych posiłków rzadko uczą na certyfikowanych kursach). 

Dlatego zaczęłam eksperymentować na własną rękę.

Punktem zwrotnym był moment, kiedy połączyłam ajurwedyjskie podejście ze smakami, które znam i naszymi lokalnymi, polskimi składnikami.

Do tego dołożyłam całą psychologiczną wiedzę o budowaniu nowej relacji z jedzeniem i o tym, jak wprowadzać zmiany tak żeby były trwałe. 

Nauka tego, jak to zrobić zajęła mi kilka dobrych lat (i całą tonę frustracji i masę zmarnowanych pieniędzy na produkty do gotowania), ale… Tobie nie musi.

Dlatego właśnie stworzyłam ten Trening. 

Gotowanie w zgodzie z Ajurwedą to coś więcej niż przepisy.

To zmiana SPOSOBU MYŚLENIA o jedzeniu.

Bo NIE chodzi o to, żeby robić WIĘCEJ.

Tylko, żeby robić INACZEJ.

Często w książkach znajdziesz jedynie zbiory ogólnych wskazówek i mix trudnych do wprowadzenia w życie informacji. Większość moich klientek po ich przeczytaniu czuje się jeszcze bardziej zagubiona i zdezorientowana. 

To, czego potrzebujesz to sprawdzonego systemu, który pokaże Ci, jak połączyć wiedzę z praktyką.

Systemu, który zmieni Twoje podejście do gotowania i pokaże, jak korzystać ze starożytnej mądrości w Twojej codziennej kuchni, bez przeprowadzania kuchennej rewolucji i zmieniania tego, co jesz o 180 stopni. 

Wyobraź sobie, że…

… w swojej kuchni zaczynasz czuć pewność i lekkość.

Doskonale wiesz, co ugotować i z czym to połączyć, żeby czuć się pełna energii i zdrowia.

Okazało się, że nie musisz rezygnować z tego, co lubisz, że wystarczy to jedynie zmodyfikować – ZAJURWEDYZOWAĆ 🙂

Nie musisz też spędzać całego dnia na gotowaniu, żeby zaprosić Ajurwedę do swojego życia i osadzić ją w polskim klimacie.

Twoi domownicy też zaczynają się czuć lepiej (chociaż nawet nie wiedzą, że zaszły jakieś znaczące zmiany;) ) i sami zgłaszają się do Ciebie po dokładkę.

Nie masz już pustki w głowie, gdy pomyślisz “Co by tu zrobić na obiad?” i w sklepie z łatwością wrzucasz do koszyka kolejne produkty.

Nowy sposób gotowania przychodzi Ci naturalnie i nie musisz już obawiać się, że nie wystarczy Ci systematyczności.

Skończyło się katowanie się dietami i jedzenie rzeczy, które  “powinnaś  jeść, bo są zdrowe”, a ledwo przechodzą Ci przez gardło.

Czujesz, że jedzenie zasila Twoje zdrowie i dobre samopoczucie.

Czujesz się silniejsza, piękniejsza, lżejsza.

Czujesz, że dzięki uzdrowieniu Twojej relacji z jedzeniem, uzdrawia się Twoje ciało i umysł.

Ty po prostu wiesz. Wiesz, co jest dla Ciebie dobre. I po to sięgasz.

Czujesz, że to płynie. Bo jest w zgodzie z Tobą.

Intuicyjnie. Prosto. Naturalnie.

Dokładnie o tym mówią uczestniczki poprzedniej edycji

Weszłam na ścieżkę Ajurwedy ponad rok temu, ale wciąż nie czułam się ajurwedyjskim praktykiem. Przyswoiłam teorię, miałam książki z tabelkami, ale zmotywowanie się do gotowania na podstawie studiowania miliona książek, jakoś do tej pory się nie udawało za dobrze 😉 W moim gotowaniu było dużo chaosu, nie umiałam sobie zaplanować menu, które nie sprawi, że garkuchnia będzie jedynym, co robię w życiu. Miałam dwie opcje: mogłam sama dochodzić do tego, jak poskładać moje gotowanie z ajurwedyjskich klocków albo poprosić o pomoc kogoś, kto już to ogarnął i powie mi, gdzie nie odpuszczać, a gdzie wjeżdża hiperoptymalizacja.

Podoba mi się, że Trening ma bardzo konkretny, praktyczny temat. Ze wskazówkami od Ciebie naprawdę jest łatwiej, a do tej pory brałam udział w kursach, w których odżywianie było omawiane przy okazji. To za mało. W Twojej metodzie podoba mi się, że można zmieniać posiłki po kolei, a nie wszystkie naraz. Największą zmianą jest dla mnie ajurwedyzowanie posiłków. Do tej pory wydawało mi się to nie do ruszenia, a teraz z dużą lekkością przychodzi mi myślenie o podkręcaniu tego, co trafia na talerz. Poza tym wreszcie jest tak, że nie tylko myślę o ajurwedyjskich daniach (jak fajnie byłoby je jeść ;)), ale faktycznie je gotuję!

Jeszcze sporo przede mną, ale wreszcie czuję, że jestem na właściwej ścieżce. Po prostu puzzelki zaczęły się układać 🙂 Polecam każdemu, kto czuje, że chce podążać ajurwedyjskim szlakiem, być może jest już napakowany teorią po kokardy, ale wciąż nie wie, jak to przełożyć na codzienne życie. 

Agata S. (anonimowość na życzenie klientki) 

Mam mało czasu i nie lubię gotować. Gdy wracam głodna do domu, chcę zjeść szybko, a do szykowania posiłków wcześniej nie potrafiłam się przemóc.

W Treningu czułam się prowadzona za rękę, w taki dobry sposób – z punktu A do punktu B, a później do kolejnego. Sama nie wiedziałabym od czego zacząć i jak się za to zabrać, a teraz widzę, że jest to do okiełznania i wdrożenia. Po kawałku. Twoja metoda małych kroków to coś, co jest bardzo moje. Dzięki temu wszystko ułożyło się w mojej głowie w spójną całość.

Z Twoim kursem jest jak z efektywnym wprowadzaniem nawyków – dzięki temu jest duża szansa, że zostaną na stałe. Wcześniej już nieraz przewróciłam się na wdrażaniu wszystkiego od razu, a w efekcie nie zostawało nic albo bardzo niewiele.

Najbardziej jestem dumna z przestawienia się na myślenie, co mogę zrobić lub co dodać, żeby ten posiłek poprawić, zrównoważyć i żeby był dla mnie lepszy. Pozostaję z ogromem wiedzy w wykorzystania i to w dobrej, bo oswojonej formie. Polecam ten proces każdemu, kto dostrzega wartość w dbaniu o siebie i bliskich, bo wbrew pozorom częściej się o tym tylko mówi, niż faktycznie to robi.

Ewa P. (anonimowość na życzenie klientki)

Niby wiedziałam co i jak łączyć ze sobą, ale dania na podstawie przepisów z książek wychodziły niesmaczne i w kółko robiłam to samo. Chciałam, żeby moje gotowanie było bardziej urozmaicone, ale obawiałam się, że szybko się poddam.

Oglądałam każdy filmik, robiłam notatki i wdrażałam pomału jeden nawyk na raz – dzięki temu nawyki te pozostały ze mną aż do dnia dzisiejszego. Przede wszystkim wiem już, jak gotować, żeby było łatwo, przyjemnie i smacznie (!).

Mogę dalej jeść to, co to lubię, ale po lekkiej modyfikacji. Odzyskałam systematyczność i przyjemność z gotowania.Czuję się lepiej i wiem już, co jest dla mojego organizmu wspierające.

Dorota Bałdyga

Dziękuję za ogrom serca i poświęcenie z jakim został opracowany Trening! Wszystko jest bardzo czytelne, opowiedziane w zrozumiały sposób. To mega dawka wiedzy i pomoc na każdym kroku.

Myślę, że gdyby nie to to z niczym bym nie ruszyła, bo nie wiedziałam nawet od czego zacząć. Miałam mętlik w głowie, chciałam robić wszystko na raz, aż zabrakło mi motywacji i siły. A teraz wiem, że w myśl zasady: “ewolucja, a nie rewolucja”, że trzeba wszystko robić stopniowo. I na początku zadbać o fundament, bo bez tego ani rusz.

Po tych trzech miesiącach jestem w kuchni bardziej zorganizowana i potrafię zaplanować posiłki. Unikam przez to kupowania śmieciowego jedzenia do pracy. Po drugie nie robię już wszystkiego na raz tylko stopniowo – przez to dbam o wyrobienie i utrzymanie się odpowiedniego nawyku. Wiem, że zadbałam o siebie i że będę przez to zdrowsza, a to też jest ważne dla moich bliskich.

Myślę, że Trening przyda się wszystkim, którzy chcą coś zrobić dla siebie i chcą coś zmienić, żeby poczuć się lepiej, a zwłaszcza tym, którzy mają problem ze zrozumieniem o co tak naprawdę chodzi w ajurgotowaniu.

Kasia Rak

Brałam wcześniej w kilku kursach o ajurwedyjskim odżywianiu, ale zabrakło mi w nich prostoty, a przygotowywanie proponowanych w nich przepisów było pracochłonne. Przez to ajurwedyjska kuchnia wydawała mi się taką czarną skomplikowaną magią.

Bardzo podobał mi się ten Trening, bo podaje wiedzę małymi kroczkami! Teraz w końcu rozumiem cały proces zdrowego odżywiania.

Renata Szydłowska

Dla mnie największą wartością Treningu był sposób w jaki został przekazany – prosty i zrozumiały.

Teraz wiem, jak mogę wpłynąć na swoje samopoczucie, nie tylko pod względem fizycznym, ale i emocjonalnym.

Znam odpowiedni dobór produktów i sposób, w jaki je konsumuję może mnie energetycznie wznosić na wyżyny lub ściągać na dno.

Beata Paralusz 

Kim jestem?

Nazywam się Nicole Radomska i wspieram kobiety w budowaniu stylu życia, który przywraca im zdrowie na poziomie ciała, umysłu i duszy. 

Jestem terapeutką ajurwedyjską i psycholożką. Pracuję holistycznie.

Dzięki temu jestem w stanie o wiele szerzej spojrzeć na Twoje zdrowie, łącząc sygnały płynące z ciała z językiem Twoich emocji i pokazać Ci, jak wejść w uziemioną duchowość, która łączy Cię ze Źródłem. 

Kiepska relacja z jedzeniem towarzyszyła mi przez większość mojego życia. Silna alergia pokarmowa wręcz wymusiła na mnie zajęcie się tym tematem, chociaż unikałam go wcześniej jak ognia.

Wtedy poznałam ajurwedyjskie podejście do kuchni i… zakochałam się w nim po uszy! Uzdrowiłam swoje ciało i nauczyłam się gotowania tego, co lubię w wersji, która wspiera moje zdrowie. Połączyłam polskie smaki i produkty, które kupuję na lokalnym targu z mądrością Ajurwedy. Lubię mówić, że “zajurwedyzowałam” swoją kuchnię 🙂  

W ostatnich latach wprowadziłam w świat ajurgotowania 250+ kobiet, pokazując im, że powrót do zdrowia i równowagi nie musi być życiową rewolucją tylko EWOLUCJĄ , złożoną z małych kroków. 

Chodź, pokażę Ci, jak Ajurweda może zmienić i Twoje życie.

W tym Treningu kładę nacisk na praktykę.

Na życiowe podejście do tematu. 

         Dzięki Treningowi:

$

Zrozumiesz na czym polega tak naprawdę gotowanie w zgodzie z Ajurwedą i dowiesz się, dlaczego w praktyce wygląda inaczej niż to opisywane w książkach

$

Zaczniesz na co dzień gotować szybkie, proste i zdrowe posiłki. Nauczysz się, jak łączyć ze sobą składniki we właściwy sposób. Z łatwością ugotujesz coś zdrowego do pracy i coś, co może zabrać Twoje dziecko do szkoły

$

Zaczniesz stosować ajurwedyjskie zasady w swojej codziennej kuchni i będziesz potrafiła “zajurwedyzować” każde, nawet najbardziej polskie danie 🙂 Dzięki temu nie będziesz musiała rezygnować z tego, co lubisz, ale nauczyć się modyfikować posiłki tak, żeby wspierały Twoje zdrowie

$

Nie tylko dostaniesz ode mnie przepisy, ale przede wszystkim nauczysz się samodzielnego tworzenia zdrowych posiłków, przekąsek i napojów – po otworzeniu lodówki nie będziesz miała już pustki w głowie i braku pomysłów na to, co ugotować

$

Poznasz właściwości przypraw i będziesz potrafiła je stosować. Dowiesz się, jakie przyprawy są niezbędne, a które możesz sobie spokojnie odpuścić. Dodawanie ich do posiłków przestanie już być dla Ciebie czarną magią

$

Skończysz z wyrzutami sumienia, że znów gotujesz to, co znane (chociaż niezdrowe), bo inaczej reszta rodzina tego nie zje lub przestaniesz w końcu gotować dwa osobne obiady. Nauczysz się w końcu zdrowo gotować tak, żeby smakowało to nie tylko Tobie, ale też Twoim pozostałym domownikom (i żeby sami przychodzili po dokładkę!)

Co Cię czeka?

N

 Kilkuetapowy system w formie praktycznego treningu, który stworzyłam w oparciu o połączenie mądrości Ajurwedy z psychologią zmiany. Dzięki temu nie dostajesz ode mnie tylko wskazówek, ale wchodzisz w proces efektywnej transformacji dotychczasowych kuchennych nawyków. A zmiany, które wprowadzasz, zostają z Tobą na stałe

N

Nagrania i ćwiczenia podzielone na wygodne lekcje, ułożone w przejrzystą strukturę

N

Zbiór kilkudziesięciu sprawdzonych, prostych i szybkich przepisów zgodnych z zasadami Ajurwedy, które z łatwością przygotujesz w swojej kuchni

N

3-miesięczny dostęp do materiałów umieszczonych na wygodnej platformie, do której możesz mieć dostęp zarówno z komputera, jak i telefonu

N

Dostęp do zamkniętej grupy uczestników na fb, gdzie będziesz mieć okazję poznać inne osoby i dzielić się z nimi doświadczeniami z ajurgotowania

N

Możliwość zadawania mi pytań, która jest nieoceniona podczas procesu nauki – to ważne, żebyś miała 100% jasności co do tego, co jak i dlaczego 🙂 dlatego będę się pojawiać na cotygodniowych dyżurach na grupie i służyć Ci moją wiedzą i wsparciem we wdrażaniu kolejnych zmian

N

Dodatkowe bonusy do Treningu o wartości 510 zł, które sprawią, że Twoja Ajurkuchnia nabierze rozpędu i wystrzeli w kosmos! (ale tylko w przenośni 😉 )

{

Przez ostatnie 3 lata próbowałam naprawić swoje ciało, natomiast Ajurweda uświadomiła mi, że można zadbać o siebie
i swoje ciało z intencją miłości, a nie lęku.

To był moment, który był też katalizatorem do rozpoczęcia bardziej świadomego słuchania swojego głosu, który niestety był skutecznie zagłuszany przez wiele lat.

Ania B. (pseudonim na życzenie pacjentki)

Dlaczego możesz mieć pewność,
że tym razem to w końcu zadziała?

Jestem pewna, że próbowałaś już różnych sposobów na to, żeby wrócić do równowagi i wrócić do SIEBIE.

Książki, kursy, programy… Sama przerabiałam ich mnóstwo.

Większość z nich skupia się jednak TYLKO na przekazaniu Ci wiedzy o tym, co możesz zrobić, żeby wrócić do równowagi. A to przecież tylko część całej układanki!
(… inaczej wszyscy, którzy wiedzą JAK być zdrowym i szczęśliwym, takimi już by byli 😉 )

Cała sztuka polega na tym, żeby wiedzieć,
JAK wiedzę o ajurwedyjskim gotowaniu wprowadzić w Twoje życie. Takie, jakie jest na co dzień. Ze wszystkimi smakami, które lubisz i innymi zobowiązaniami, które masz oprócz gotowania (więc Twoja doba nie jest z gumy!).

Dodatkowo, często największym wyzwaniem jest SYSTEMATYCZNOŚĆ i to, żeby pozostać na tej ścieżce na stałe, a nie tylko w ramach kilkutygodniowego zrywu. 

Do tego potrzebujesz kogoś, kto będzie Twoją przewodniczką i będzie potrafił spojrzeć na Twoją sytuację z innej perspektywy, żeby dostrzec w niej to, co Ci umyka.

I wspierającej mocy społeczności, która płynie od otaczających Cię osób czujących i myślących tak samo jak Ty. Mierzących się z tym samym.

To właśnie sprawia, że ta Zmiana staje się trwała.
Staje się częścią Ciebie. 

Jak wyglądają poszczególne elementy Treningu?

Podstawy gotowania

w zgodzie z Ajurwedą

$

Czego nie może zabraknąć w posiłku, żeby był przygotowany w zgodzie z Ajurwedą?

$

Co jest najważniejsze w ajurgotowaniu, a co możesz sobie odpuścić?

$

Jakie są najczęstsze mity dot. ajurwedyjskiego gotowania?

JAK jeść po

ajurwedyjsku? 

$

Jak wprowadzić rytm, czyli must have ajurwedyjskiego odżywiania

$

Jak sprawić, żeby samoobserwacja stała się Twoim wewnętrznym GPS?

$

Jak połączyć aspekt fizyczny z emocjonalnym i duchowym w gotowaniu i jedzeniu?

CO jeść w zgodzie

z Ajurwedą?

$

Jakie jedzenie da Ci zdrowie
i energię?
Prana, czyli żywe jedzenie

$

Jak zacząć jeść sezonowo,
w zgodzie z Naturą? 
Pory roku z perspektywy Ajurwedy

$

Jakie produkty warto mieć w ajurwedyjskiej kuchni? Jak je właściwie przechowywać? 

Przygotowywanie

posiłków 

$

6 smaków – jak tworzyć dobrze zbilansowane posiłki według Ajurwedy? 

$

Jak się połapać we właściwościach produktów i ich termice?  

$

Najważniejsze zasady łączenia
i niełączenia produktów – praktyczne przykłady 

Przyprawy

w Ajurwedzie 

$

Właściwości przypraw i ich najczęstsze zastosowania w ajurkuchni

$

Które przyprawy warto mieć w swojej szafce,
a które możesz odpuścić?

$

Jak wykorzystać wiedzę o Ajurwedzie w odniesieniu do przypraw, które znasz 

Posiłki

krok po kroku

$

Śniadania, obiady i kolacje – najważniejsze zasady
i sprawdzone przepisy

$

Polska kuchnia w ajurwedyjskiej odsłonie – jak zajurwedyzować to, co znasz?

$

Jak połączyć wiedzę z praktyką? Praktyczne przykłady z mojego życia i gabinetu 

Dołączając do Treningu otrzymujesz bezpłatne bonusy

o łącznej wartości 510 złotych

BONUS #1

Masterclass

“Ajurweda na mieście, czyli jak jeść

ajurwedyjsko poza domem?

Wszystko idzie gładko, jeśli jesz w domu, ale co jeśli chciałabyś zjeść na mieście? Które posiłki będą wtedy wspierały Twoją równowagę?

To nagranie, dzięki któremu zrozumiesz jak przenosić ajurwedyjską koncepcję dotyczącą odżywiania w miastowe realia.
Ajurweda od kuchni nie oznacza ciągłego stosowania indyjskich przypraw, czy egzotycznych smaków. Nauczę Cię, jak wykorzystać tę wiedzę w praktyce, nawet w knajpie, która pozornie z Ajurwedą nie ma nic wspólnego 🙂 

wartość: 100 złotych 

Bonus #2

Warsztaty online

“Ajurwedyjskie SOS, czyli co zrobić,

gdy zjesz coś, co Ci nie służy?

Kto z nas tego nie zna? Wiesz, że niekoniecznie będziesz się dobrze potem czuła, ale są takie momenty, że zachcianka wygrywa ze zdrowym rozsądkiem… W tym nagraniu znajdziesz  cały ogrom ajurtipów na to, jak się z tego jak najszybciej wykaraskać!

Nie ma co się oszukiwać, że nie zdarzy Ci się sytuacja, w której zrobisz “skok w bok” i zboczysz ze ścieżki zdrowego ajurgotowania.
I wiesz co? To też jest w porządku! 🙂 Grunt to wiedzieć, co możesz zrobić, żeby jak najszybciej wrócić do stanu równowagi i wcześniej obranego kursu. Ajurwedyjskie SOS to zbiór na wskroś praktycznych wskazówek, jak to zrobić – przetestowanych na mnie samej i moich klientkach. 

wartość: 120 złotych 

Bonus #3

Warsztaty online

“Jak zmieniać nawyki żywieniowe,

żeby nie bolały 😉 i zostały na stałe”

Dzięki temu nagraniu dowiesz się, jak efektywnie wprowadzić Ajurwedę w życie i jakie są najczęstsze błędy kobiet, które trafiają do mojego gabinetu.

Gotowanie ajurwedyjskie jest tylko częścią nowej jakości Twojego życia. Jeśli pojawią się w nim inne codzienne, ajurwedyjskie zmiany i nawyki, będziesz miała gwarancję, że równowaga zagości u Ciebie na dłużej. Dzięki temu nagraniu dowiesz się, na co zwrócić uwagę wchodząc na nową ścieżkę i co przekłada się na jak najlepsze efekty.

wartość: 120 złotych 

Bonus #4

Całoroczna ściągawka – rozpiska

sezonowych warzyw i owoców 

Podręczny kalendarz do wydruku, który ułatwi Ci wprowadzenie w życie zasady sezonowości posiłków w Ajurwedzie.

Kalendarz z podziałem na poszczególne miesiące, który uwzględnia też typowo polskie produkty takie jak np. biała rzepa czy pigwa. Po to, żebyś mogła jak najłatwiej połączyć się z tym, co w danym momencie roku ofiaruje Ci Natura i czerpać z tego pełnymi garściami. 

wartość: 75 złotych 

Bonus #5

E-book

Przyprawy z perspektywy Ajurwedy 

Dzięki temu ebookowi w końcu będziesz czuła się pewnie
stosując przyprawy w swojej kuchni. 

Nie wiesz, jak używać przypraw i nigdy nie wiesz, czy dobierasz je odpowiednio… często kończy się tak, że albo sypiesz wszystko, co masz albo nie używasz ich wcale. Masz wrażenie, że ajurwedyjskie gotowanie wymaga kupienia całej szafki przypraw (sic!) i boisz się, że zrobisz dużo nowych zakupów, a potem nie będziesz wiedziała co zrobić z tym, co zostało.

Ten e-book w jasny i klarowny sposób przeprowadzi Cię przez naukę poszczególnych przypraw: ich właściwości z perspektywy Ajurwedy
i propozycji połączeń z określonymi składnikami. 

wartość: 95 złotych 

To co, gotowa na to, żeby postawić

swoje pierwsze kroki w Ajurkuchni?

Wybierz podejście, które jest przetestowane przez 5000 lat praktycznego doświadczenia

TWOJA INWESTYCJA W TRENING

Otrzymujesz:

System w formie 3-miesięcznego praktycznego Treningu,
który przeprowadzi Cię przez cały proces
– Unikalne połączenie ajurwedyjskiego podejścia do odżywiania
z technikami zaczerpniętymi z psychologii holistycznej
Nagrania audio i ćwiczenia podzielone na wygodne lekcje,
ułożone w przejrzystą strukturę 
Zbiór kilkudziesięciu sprawdzonych, prostych i szybkich ajurprzepisów
na śniadania, obiady, kolacje , przekąski i napoje
– 3-miesięczny dostęp do materiałów umieszczonych na wygodnej platformie
z możliwością przedłużenia go na preferencyjnych warunkach,
– Dostęp do zamkniętej grupy uczestników na fb, gdzie będę odpowiadać
na Twoje pytania i rozwiewać wątpliwości podczas cotygodniowych dyżurów
– Możliwość bycia częścią ajurspołeczności – kobiet, które czują i myślą tak, jak Ty,
– Dodatkowe BONUSY o łącznej wartości 510 złotych

Płatność ratalna

2 raty po 374 zł

Pierwsza rata płatna od razu, 
kolejna do 12 września

Płatność jednorazowa

748 zł

Płatność ratalna

374 zł 424 zł

Pierwsza rata płatna od razu, 
kolejna do 12 września

Płatność jednorazowa

748 zł 848 zł

 Zobacz, ile zyskujesz:

Dzięki temu, że będziemy pracować w Treningu grupowym, zaoszczędzisz prawie 2000 złotych! 

Za cykl spotkań indywidualnych ze mną w oparciu o proces, który zawarłam w Treningu, zapłaciłabyś łącznie około 2700 złotych.

W ramach pracy grupowej otrzymujesz ode mnie taką samą wartość w postaci 3-miesięcznego procesu pełnego mojego nieprzerwanego wsparcia, merytorycznych i inspirujących lekcji, praktycznych ćwiczeń, energii grupy i dodatkowych bonusów dopełniających cały proces o wartości 510 złotych.

Porównanie

Zastanawiasz się, jak to będzie
wyglądało w praktyce?

Trening rozpoczyna się w sierpniu 2024 roku, kiedy wakacje będą się już zbliżały ku końcowi, także nie musisz się obawiać, że coś Cię ominie w trakcie letnich wojaży 😉 Wtedy otrzymasz ode mnie dane do logowania do platformy kursowej, na której znajdziesz pierwsze materiały do pracy. 

Dostęp do kolejnych lekcji będziesz otrzymywać stopniowo,
co ok. 1-2 tygodnie. 

Otrzymasz też ode mnie dostęp do zamkniętej grupy na fb, na której będziesz mogła poznać pozostałe uczestniczki, wymieniać się z nimi swoimi doświadczeniami i zadawać mi pytania, na które będę odpowiadać podczas cotygodniowych dyżurów. 

Na platformie znajdziesz też niesamowite bonusy, które świetnie uzupełnią cały proces – nagrania warsztatów, Masterclass, przydatny ebook i kalendarz. 

Trening potrwa do 14 listopada – przez te całe 3 miesiące będziesz mieć gwarancję mojego ciągłego wsparcia. Jeśli będziesz potrzebować przedłużyć dostęp, będziesz mogła to zrobić na preferencyjnych warunkach. 

Dałaś mi poczucie, że taka jaka jestem jest okej. Dzięki Tobie spojrzałam i pomyślałam o sobie z miłością.

Gdyby nie Ajurweda, nadal nie wiedziałabym, dlaczego tak pędzę, wciąż szukam czegoś nowego, a było to już dla mnie męczące. Nie wiedziałabym, jak sobie z tym poradzić.

Małgosia N., praca indywidualna

Gdybym nie zdecydowała się sięgnąć po Ajurwedę,
to ciągle bym szukała i miotała się pomiędzy ogromem
informacji
z różnych źródeł.

A tak, postawiłam na sprawdzony od tysięcy lat system,
który działa. I nie muszę już po omacku szukać i zastanawiać się, kto ma rację.

Agnieszka K., praca indywidualna

Z Ajurwedą mam skomplikowaną historię. Kojarzyła mi się głównie ze wstawaniem o 6.00 i zestawem dziwnych zaleceń dietetycznych. 

Nicole to pierwsza znana mi ajurwedystka, która wyraża się z szacunkiem o osobach chodzących spać późno i objadających się słodyczami, bez nadęcia i piętnowania, bez straszenia, że jestem oderwana od natury i zaburzona 😛 Tak naprawdę podejście Nicole mnie tu przyciągnęło, gdyby ten kurs był o naprawianiu telewizorów albo tropieniu kosmitów, pewnie też bym się pojawiła 😉

Alicja W., uczestniczka Programu Obudź swoje Agni

Przed rozpoczęciem miałam wątpliwości czy dobrze się odżywiam.

W Programie spodobał mi się sposób w jaki przekazałaś swoją wiedzę. Zrozumiałam wreszcie o co chodzi w ajurwedzie, jak ją stosować
i jaki to jest ogrom wiedzy.

Najcenniejsze było dla mnie konkretne wyjaśnianie co i jak stosować. Bardzo życiowe podejście do tematu nie powodowało przerażenia,
że nie dam rady.

Renata S., uczestniczka Programu Obudź swoje Agni

Intuicja mówi Ci, że ten Trening to coś dla Ciebie, ale…

Czy ten Trening jest na pewno dla mnie? Dopiero poznaję Ajurwedę...

Tak, jak najbardziej jest dla Ciebie. Stworzyłam go przede wszystkim z myślą o osobach, które dopiero zaczynają.

Odnajdą się w nim też osoby, które już jakiś czas interesują się Ajurwedą, ale w Ajurkuchni nadal czują się zagubione i niepewne. 

Czy to się nie skończy gotowaniem dwóch obiadów dla mnie i dla reszty rodziny?

Nie! Byłabym szalona proponując Ci takie rozwiązanie 😉 W tym Treningu przede wszystkim będziemy uczyć się przyrządzania posiłków, które będziesz mogła jeść wspólnie z domownikami. Nie będziemy przeprowadzać kuchennych rewolucji, raczej będzie to ewolucja, czyli wprowadzanie zmian metodą małych kroków. 

Gdy wiesz co z czym połączyć i jakie są właściwości różnych produktów to wiesz doskonale co przyrządzić, żeby było zdrowo i smacznie. To jedna z ważniejszych umiejętności, którą będziesz zdobywać pod moim czujnym okiem.  

Czy będę musiała codziennie gotować?

Ajurweda zaleca codzienne gotowanie świeżych posiłków, ale wiem, że to może być trudne ze względu na dużo innych obowiązków, które masz.

W tym Treningu pokażę Ci, jak sprawić, żeby przygotowywanie posiłków zajmowało Ci jak najmniej czasu i energii, a jeśli stwierdzisz, że nie chcesz robić tego każdego dnia – nauczę Cię tego, jak mimo wszystko sprawić, żeby Twoje posiłki wspierały Twoje zdrowie. Ważne jest to, żebyś zaczęła tu i teraz, w oparciu o te zasoby, które masz, a nie to, czy robisz to perfekcyjnie i książkowo 😉   

Wydaje mi się, że jest to praco- i czasochłonne oraz drogie.

To obejrzyj koniecznie jeszcze raz moje bezpłatne szkolenie, bo tam opowiadałam o tym, że to jeden z największych mitów o ajurwedyjskim i w ogóle zdrowym gotowaniu. Prawda jest zupełnie inna: to właśnie ajurwedyjskie gotowanie jest jednym z najtańszych, jeśli bazujesz w swojej kuchni na sezonowych i lokalnych produktach.

A jeśli znasz odpowiednie sposoby przyrządzania posiłków i masz w rękawie sprawdzone przepisy to gotowanie jest szybkie i proste. To podejście, które stosuję w swojej własnej kuchni i tego też uczę moje klientki.  

Nie wiem, czy dam radę się przestawić na nowy sposób gotowania...

Tak, praca z nowymi składnikami i przyprawami, których nie znasz jest trudna, dlatego będziemy przede wszystkim bazować na polskiej kuchni i naszych lokalnych smakach. 

W ramach Treningu dostajesz ode mnie nie tylko sprawdzone przepisy i praktyczne wskazówki wzięte z życia, ale też wieloetapowy, przetestowany na moich klientkach system, który pokazuje Ci krok po kroku jak się przestawić na nowy sposób gotowania. A do tego moje ciągłe wsparcie przez okrągłe 3 miesiące. 

Pod moim okiem “przestawiło się” już 200+ kobiet, więc małe prawdopodobieństwo, że Ci się to nie uda (chyba, że naprawdę będziesz się baaaardzo starać, żeby się nie udało 😉 ).

... jestem taka zarobiona! Może lepiej poczekać na lepszy moment...

Bądź ze sobą szczera. Naprawdę wierzysz, że będzie lepszy moment? Że przyjdzie taki dzień, w którym w Twoim życiu magicznie zrobi się przestrzeń na zmianę, za którą tak bardzo tęsknisz? 

Jeśli jesteś podobna do kobiet, z którymi pracuję od lat to mogę Ci powiedzieć, że ten dzień nie nadejdzie. Nie chodzi o to, żeby czekać na IDEALNE okoliczności. Tylko o to, żeby jak najszybciej zacząć żyć życiem, które jest w zgodzie z Tobą. Z Twoimi wartościami i potrzebami. A nie życiem kogoś innego czy życiem w takiej odsłonie, która pozbawia Cię chęci do tego, żeby po pracy wstać z kanapy i… pożyć! 😉 

Masz wybór. Możesz zostać tu, gdzie jesteś.

Z tym wszystkim, co Ci teraz towarzyszy: z frustracją, gdy nie masz pomysłu na zdrowe posiłki, wkurzaniem się na siebie, że nie jesz tak, jakbyś chciała i poczuciem zmarnowanego czasu, kiedy czytasz kolejną książkę o Ajurwedzie i nadal nie wiesz, jak tę wiedzę przełożyć na praktykę.

Lub możesz być za parę miesięcy w zupełnie innym miejscu. Wybór należy do Ciebie.

I pamiętaj – brak decyzji też jest decyzją. 

 

... a może lepiej kupić książkę albo skorzystać z darmowych treści w internecie?

To, co jest dla Ciebie lepsze zależy od tego, jakich efektów potrzebujesz. 

Jeśli chcesz napchać sobie głowę teorią i skończyć z frustracją, że brakuje Ci systematyczności – lepiej kupić książkę.

Jeśli masz na tyle dużo wolnego czasu, żeby na własną rękę próbować zastosować tę wiedzę w praktyce metodą prób i błędów – lepiej skorzystać z fragmentarycznej wiedzy w internecie. 

Jeśli jednak zależy Ci na prawdziwej i trwałej Zmianie – lepiej wejść w kilkumiesięczny proces, dopasowany tempem do Twoich potrzeb. Z ciągłym wsparciem i pomocą na każdym kroku. 

Proces, którego doświadczysz w Treningu jest unikatowy (i piszę to bez krzty udawanej skromności 😉 ). Nie znajdziesz go w książkach o Ajurwedzie, ani w żadnym innym kursie na polskim rynku.

To proces, który jest połączeniem wiedzy, otrzymanej od moich różnych ajurwedyjskich nauczycieli, wiedzy psychologicznej z nurtu integracyjnego i moich własnych doświadczeń z pracy z kilkuset kobietami, które przeprowadziłam już przez ten proces. 

Także sama oceń, co jest dla Ciebie teraz najlepsze. 

To Trening dla Ciebie, jeśli…

Jesteś gotowa na zmiany w swojej kuchni. I na to, żeby zmiany, które wprowadzisz zostały z Tobą na dobre. 

Czujesz w sobie gotowość do działania. Chcesz wziąć życie w swoje ręce i zadbać o zdrowie swoje i swoich bliskich. 

Masz dość próbowania gotowania według Ajurwedy własną rękę lub nawet nie chcesz próbować bez wsparcia

Wiesz, że metoda prób i błędów jest czaso-, energo- i pracochłonna. Nie mówiąc o tym, ile pochłania pieniędzy na zmarnowane lub niewykorzystane w terminie produkty. 

Masz świadomość, że ten proces wymaga Twojego zaangażowania i wytrwałości.

Wiesz, że nic nie dzieje się samo. Próbowałaś już nie raz i nie masz ochoty na drogi “na skróty”.

Czujesz, że to jest TEN czas. TWÓJ czas.

To NIE jest Trening 
dla Ciebie, jeśli…

NIE jesteś gotowa na wzięcie odpowiedzialności
za swoje zdrowie. Nie owijajmy w bawełnę: to TRENING, który nie zrobi się sam. Ta forma wymaga pracy po obydwu stronach – nie tylko mojej, ale i Twojej. To, ile w niego włożysz (czasu, wysiłku, zaangażowania) wpływa na to, ile z niego wyjmiesz.

Jeśli wolisz wziąć tabletkę niż sprawy w swoje ręce, nie będziesz czuć się w nim dobrze (nawet jeśli jest ziołowa!).

Jesteś ajurwymiataczką w kuchni i świetnie sobie radzisz z stosowaniu podstawowych zasad Ajurwedy w codziennym gotowaniu.

To Trening dla osób, które dopiero zaczynają gotowanie z Ajurwedą lub czują się w tym temacie zagubione, więc nie dowiesz się niczego nowego 😉 

Najczęstsze pytania

Jeśli nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie poniżej, napisz do mnie: kontakt@poprostuajurweda.pl 

Czy ten kurs jest dla kogoś, kto zna teorię i nie potrafi ogarnąć gotowania?

Taaak! Dlatego stworzyłam go w formie praktycznego TRENINGU 🙂 czyli takiej, która sprawia, że przechodzisz z teorii do praktyki i w końcu zaczynasz wprowadzać w swoje życie to, co wiesz. Dzielę się w nim też najważniejszymi koncepcjami dot. ajurgotowania, ale w minimalnym stopniu – kładziemy tutaj maksymalny nacisk na DZIAŁANIE.

Od ponad roku sama wprowadzam w życie ajurwedyjskie praktyki, także te związane z posiłkami. Czy dowiem się w tym treningu czegoś nowego? 

W poprzedniej edycji było sporo osób, które już jakiś czas siedzą w Ajurwedzie. To, co było dla nich największym game changerem to zrozumienie całego procesu odżywiania z ajurwedyjskiej perspektywy. Dzięki temu były w stanie nauczyć się ajurwedyzowania posiłków, nawet tych, które nawet koło Ajurwedy nie leżały 🙂 (a większość typowo polskich dań takich jak np. pierogi czy łazanki do takich należy). Polska kuchnia w ajurwedyjskim wydaniu to wyższa szkoła jazdy. Plus, możliwość korzystania z mojego ścisłego wsparcia przez całe 3 miesiące daje Ci gwarancję, że na końcu tego procesu będziesz mieć całkowitą jasność i pewność w swojej Ajurkuchni.

Czy przepisy w Treningu są wegetariańskie?

Tak, są wegetariańskie. Jednak jeśli jesz mięso i nie chcesz z niego rezygnować to nie będę Cię do tego namawiać, jeśli nie jesteś przekonana 😉 Za to pokażę Ci, jak możesz sprawić, żeby mięsne posiłki były lekkostrawne, a ich przygotowanie zgodne z Ajurwedą. 

Choruję na tarczycę / onkologicznie / metabolicznie / psychicznie i chcę wrócić do zdrowia przez właściwe odżywianie.
Czy ten Trening mi w tym pomoże? 

Tak, dzięki niemu zaczniesz gotować zdrowo, w zgodzie z ajurwedyjskim podejściem. Dla jeszcze głębszych efektów, polecam Ci połączenie Treningu z indywidualnym wsparciem, bo wymaga to ułożenia spersonalizowanego planu leczenia terapeutycznego (diety, ziół, zmiany stylu życia i pracy z emocjami i ciałem) – tutaj znajdziesz więcej informacji, jak skorzystać z mojego indywidualnego wsparcia. 

Gdzie odbywa się Trening?

Trening odbywa się za pośrednictwem platformy kursowej i na zamkniętej grupie na Facebooku,
gdzie będziesz mogła zadawać mi pytania i dzielić się swoimi doświadczeniami z pozostałymi uczestniczkami Treningu. 

Trening odbywa się za pośrednictwem platformy kursowej i na zamkniętej grupie na Facebooku,
gdzie będziesz mogła zadawać mi pytania i dzielić się swoimi doświadczeniami z pozostałymi uczestniczkami Treningu. 

Czy muszę dołączyć do grupy na Facebooku?

Niczego w tym Treningu nie musisz 🙂 To Ty o wszystkim decydujesz.
Jeśli jednak chcesz mieć możliwość zadawania mi pytań, warto rozważyć dołączenie do grupy.  

Ile to zajmuje czasu?

Cały proces będzie podzielony na mniejsze części w postaci lekcji ułożonych w określonej kolejności.
To Ty decydujesz o tym, jakie będziesz mieć tempo. Odsłuchanie materiałów to ok. 30 minut tygodniowo,
a większość ćwiczeń będzie na tyle praktyczna, że będziesz mogła je po prostu włączyć w swoje codzienne gotowanie. 

Czy mogę zapłacić za pośrednictwem PayPal?

Niestety, nie ma takiej możliwości.

Masz do wyboru płatność przelewem tradycyjnym lub za pośrednictwem operatora płatności TPay.

Zapisy kończą się za:

Dzień(s)

:

Godzina(y)

:

Minut(y)

:

Sekund(y)

Zapisy kończą się za:

Dzień(s)

:

Godzina(y)

:

Minut(y)

:

Sekund(y)